Слідами форуму психологічної служби у системі освіти м.Києва “Ні” – насильству!”

5 грудня 2023 року відбувся онлайн-форум психологічної служби у системі освіти м.Києва “Ні” – насильству!”.

Під час форуму обговорювалися різні аспекти діяльності психологічної служби у системі освіти щодо профілактики та реагування на випадки насильства стосовно дітей.

Робота розпочалась зі вступного слова завідувачки науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи ІПО Київського університету імені Бориса Грінченка і модератора заходу Ольги Василівни Хмелєвої-Токарєвої, яка ознайомила учасників  з планом проведення форуму та представила запрошених експертів.

В якості експертів виступили: Тетяна Костенко, кандидат психологічних наук, заступниця директора ГО “Трініті ХАБ”, голова ГО “Асоціація ДІЄвих психологів України”, доцентка кафедри технологій освіти та реабілітації осіб з порушенням зору факультету спеціальної та інклюзивної освіти Українського державного університету ім. М.Драгоманова та Лариса Гретченко, адвокат, медіаторка, керівниця Центру “Адвокат дитини”, голова Комітету з сімейного права Національної асоціації адвокатів України. 

Засобами відеозв’язку та за допомогою чату практичні психологи та соціальні педагоги закладів освіти обмінювалися думками щодо наявних проблем та професійних здобутків у питаннях профілактики насильства та реагування на його випадки, обговорювали правові аспекти такої діяльності.

Сподіваємося, що спілкування у форматі форуму професійно збагатило його учасників і додало наснаги для роботи.

Дякуємо всім за активну участь і відданість справі!

Костенко Т. Приховані війни: випадки насильства та дискримінації в сучасному світі: презентація

Гретченко Л. Як захистити права дитини в складних життєвих обставинах: на запитання психологів відповідає адвокат дитини: презентація

Галерея

Залишити відповідь