Навчальні посібники у вигляді коміксів для дітей «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт»

В рамках виконання програм та заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності серед різних вікових груп населення, щодо небезпеки від мін та ВНП, навчання правильному поводженню з ними у небезпечних ситуаціях, Мінреінтеграції забезпечено виготовлення навчальних посібників у вигляді коміксів для дітей «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт». Навчальні посібники отримали схвалення від ДНЗ «Інституту модернізації змісту освіти» для використання в освітньому процесі.

Мінна безпека не без ПЕКа / Т. О. Клапчук, Є. О. Осьмачко, О. Г. Лященко. — Харків: Вид-во «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2020. — 144 с.

Навчальний посібник — книгу у вигляді коміксу створено для учнів середньої школи. Сюжет книжки «Мінна безпека не без ПЕКа» допомагає максимально розкрити дуже складну й, на жаль, актуальну тему. Завдяки цьому посібнику ви можете пояснити дитині основні правила поведінки з вибухонебезпечними предметами. А дії головних героїв у ситуаціях, пов’язаних з мінами чи вибухонебезпечними предметами, можуть стати взірцем для наслідування.

Крім того, за QR-посиланнями можна перевірити свої знання або переглянути корисне відео. Інтерактивність цієї книжки допоможе в ігровій формі легше засвоїти навчальний матеріал.

Видання рекомендоване до читання маленьким українцям і їхнім батькам. Розміщені тут інформаційні плакати допоможуть краще запам’ятати, що робити, якщо знайшли міни, вибухонебезпечні чи підозрілі предмети. Дотримання правил поведінки в небезпечних ситуаціях може зберегти життя!

Безпечний Пекосвіт / Т. О. Клапчук, Є. О. Осьмачко, О. Г. Лященко. — Харків : Вид-во «Ранок», ВГ «Кенгуру», 2021. — 144 с.

Навчальний посібник — книгу у вигляді коміксу розроблено для учнів 5–9 класів закладів загальної середньої освіти з метою формування бази знань щодо правил безпечної поведінки у ситуаціях, пов’язаних з мінами та вибухонебезпечними предметами. Видання сприяє запам’ятовуванню школярами зовнішнього вигляду небезпечних об’єктів та їхніх ознак, навчає правил поведінки в небезпечних ситуаціях, містить цінні поради та інформаційні плакати, що допоможуть дітям краще запам’ятати та засвоїти алгоритм дій, змоделювати поведінку в разі виникнення небезпечної ситуації, пов’язаної з мінами та вибухонебезпечними предметами.

Залишити відповідь