Онлайн-форум “Ні – насильству і булінгу”

25 листопада 2021 року в рамках  акціії «16 днів проти насильства» відбувся онлайн-форум “Ні – насильству і булінгу”.

Захід організовано науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Учасниками форуму стали педагоги, практичні психологи та соціальні педагоги закладів освіти міста Києва.

Відкрила форум завідувачка науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Ольга Василівна Хмелєва-Токарєва, яка була і модератором онлайн-заходу.

З вітальним словом та важливими настановами щодо запобігання та протидії насильству і булінгу в закладах освіти до учасників форуму звернулася Вікторія Василівна  Ткаченко начальник відділу позашкільної освіти Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

На важливості посилення взаємодії з загальноосвітніми навчальними закладами  з питань запобігання та протидії домашньому насильству наголосила Олена  Василівна Гонтаренко – начальник відділу сімейної політики Служби у справах дітей та сім’ї виконавчого органу Київської міської ради Київської міської державної адміністрації.

Гонтаренко О.В. Посилення взаємодії з загальноосвітніми навчальним закладами  з питань запобігання та протидії домашньому насильству: презентація

Чому булінг може витікати із проблем адаптації дітей у закладах освіти пояснила Сологуб Наталія Миколаївна, практичний психолог Навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І ступеня – гімназія» №143» Оболонського району м. Києва.

Сологуб Н.М. Проблеми адаптації як витоки ситуації булінгу: презентація

«Антибулінг – повір у себе!» – доповідь-презентація, яку підготувала психологічна служба Спеціалізованої школи № 16 Оболонського району міста Києва.

Психологічна служба СШ №16 «Антибулінг – повір у себе!»: презентація

Про психодіагностичні маркери прихованого насильства, булінгу та остракізму в освітньому середовищі розповіла Вікторія В’ячеславівна Назаревич – кандидат психологічних наук, доцент кафедри вікової та педагогічної психології РДГУ, тренер освітніх програм, психолог вищої кваліфікаційної категорії, член правління “Західноукраїнської асоціації АРТ-психологів та АРТ-терапевтів”, керівник Рівненського відокремленого осередку ВГО “АРТ-терапевтична асоціація”

Назаревич В.В. Психодіагностичні маркери насильства, булінгу, остракізму в освітньому середовищі: презентація

Залишити відповідь