Круглий стіл «Відновні практики у школах: шкільна служба порозуміння»

20181004_11511404 жовтня 2018 року у Центрі сім’ї Дарницького району м. Києва відбувся круглий стіл «Відновні практики у школах: шкільна служба порозуміння».  Захід об’єднав соціальних педагогів та практичних психологів шкіл міста Києва. Усіх присутніх на зібранні гостро хвилює питання вирішення конфліктних ситуацій мирним шляхом у нелегкий час дискусій та протиріч. Тож починати потрібно саме із створення осередків миру в шкільному середовищі, аби учні змалку засвоювали вміння та навички, які допомагають вирішувати конфлікти та формують принципи позитивного ставлення до життя в цілому.

Гостинно розпочала зібрання директор Центру сім’ї – Наталія Іванівна Костюк. Прикладами з власного досвіду застосування відновних практик поділилася психолог школи №305 Дарницького району, тренер з медіації –  Ганна Ульянівна Калініченко.

Із ґрунтовною презентацією про головні принципи медіації  виступила представник Інституту миру і порозуміння, експерт – Єлизавета Коваль, доповідь якої змогла висвітлити та роз’яснити основні пункти та теоретичні засади. Корисними були рекомендації психолога Центру сім’ї Анни Приходько.

Підсумувала важливими фактами і вартими уваги доповненнями завідувач науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка  – Ольга Хмелєва-Токарєва.20181004_102645 (1)
За інформацією  ЮНІСЕФ України: кожен 10-й підліток 10-17 років ЩОТИЖНЯ стає жертвою цькування, кожен 5-й повідомив про кібербулінг, кожен 3-й брав участь у бійках.

У підсумку було заплановано тренінг із започаткування та розвитку шкільних служб порозуміння в закладах освіти м. Києва.

Фотоальбом

Залишити відповідь