Науково – практична конференція «Психологічна служба м. Києва: нові вимоги часу, завдання та пошук ресурсів»

620180906_103044 вересня 2018 року в  Центрі науково-технічної творчості молоді «Сфера» відбулася науково – практична конференція «Психологічна служба              м. Києва: нові вимоги часу, завдання та пошук ресурсів» для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти м. Києва.

Актуальність заходу визначається необхідністю усвідомлення ролі психологічної служби  у становленні та впровадженні нововведень у систему освіти та змін у її діяльності, відповідно до змін і нововведень у освітньому законодавстві України.

 На пленарному засіданні з доповідями виступили:  Хмелєва – Токарєва Ольга Василівна, завідувач науково – методичного центру практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка (тема доповіді: «Психологічна служба м. Києва: нові вимоги часу, завдання та пошук ресурсів» ) та Гаркавенко Зоя Олександрівна, старший науковий співробітник  Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної  роботи, кандидат психологічних наук (тема доповіді: «Психологічний супровід педагогічних колективів»).

Розглянуто питання:

  • нове положення про психологічну службу у системі освіти України;
  • пріоритетні напрями роботи психологічної служби у системі освіти на 2018-2019 н.р.;
  • апробація нової документації працівників психологічної служби у системі освіти;
  • проведення Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі»;
  • план заходів НМЦ практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка на 2018-2019 н.р.;
  • ролі і позиції практичного психолога закладу освіти у взаємодії з педагогічним колективом;
  • основні проблеми у роботі психолога з педколективом;
  • використання найбільш доцільних і ефективних форм роботи, відповідно до рівня згуртованості колективу педагогів та рівня їх емоційного вигорання;
  • ефективні техніки самоконтролю та самовідновлення, стабілізації і гармонізації емоційного стану.

Після пленарного засідання робота конференції продовжилась науковометодичним семінаром   Семінар провели співробітники Українського науководослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології  МОЗ України лікар-психолог Ячнік Юлія Вікторівна та лікар – психіатр Здорик Ірина Федорівна. Ведучі розповіли про причини виникнення РХП, їх психологічні та поведінкові прояви; методи діагностики названих розладів; важливість скринінгу на РХП і його інструменти; психологічні особливості спілкування з дітьми, що мають даний  розлад та їх близькими; особливості лікування розладів харчової поведінки; правові аспекти даної проблеми. Семінар надав чітке уявлення про дієву систему роботи психолога з розладами харчової поведінки у дітей та підлітків.

На підсумковому засіданні учасники конференції мали можливість обговорити підняті в ході конференції проблемні теми, звернутися із запитаннями і пропозиціями до присутніх на заході визнаних науковців і практиків в царині психології,  соціальної роботи та психіатрії.

Дякуємо учасникам Конференції за плідну роботу та бажаємо всім творчої наснаги і професійних звершень!

О.В.Хмелєва-Токарєва. Психологічна служба м.Києва: вимоги часу, завдання, пошук ресурсів: презентація

Фотоальбом

Залишити відповідь