Всеукраїнський науково-практичний семінар «Актуальні питання психолого-педагогічного діагностування дітей з порушеннями зору»

13 бе20180313_102425резня 2018 року в Інституті спеціальної педагогіки НАПН України відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Актуальні питання психолого-педагогічного діагностування дітей з порушеннями зору», який був організований Відділом освіти дітей з порушеннями зору ІСП НАПН України спільно з Лабораторією психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України, за участі представників кафедри тифлопедагогіки факультету корекційної педагогіки та психології НПУ ім. М.П. Драгоманова, ПМПК м.Києва, науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, педагогів, психологів з Полтави, Вінниці, Кривого Рогу, Запоріжжя, Дніпра, Києва, Житомира.
Проведений захід зібрав усіх небайдужих вирішувати нагальні проблеми психолого-педагогічної діагностики дітей з порушеннями зору.

З вітальним словом та доповіддю на семінарі виступила завідувач науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка.

На сучасному етапі розвитку системи освіти України відбувається активне впровадження психодіагностики на всіх її ланках. Проте проведення психолого-педагогічної діагностики дітей з порушеннями зору вимагає спеціально адаптованих або модифікованих методик, яких на даний незначна кількість розроблених!

Адаптації або модифікації потребують не лише методики, а й стимульний матеріал до них, оскільки є необхідність точного і чіткого його сприймання дітьми з різними зоровими діагнозами!

Звичайно, при обстеженні можуть бути використані стандартні діагностичні методики, але вони мають відповідати затвердженим вимогам до зорових та тактильних можливостей дітей з порушеннями зору.

Залишити відповідь