Круглий стіл “Професійна орієнтація в школі: виклики часу, тенденції, підходи”

 19 травня 2016 року в Інституті післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл на тему: “Професійна орієнтація в школі: виклики часу, тенденції, підходи”.

 20160519_150437 Організаторами круглого столу були: Київський університету імені Бориса Грінченка, Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи НАПН України, Інститут проблем виховання НАПН України.

 В роботі круглого столу взяли участь: методисти з психологічної служби районних науково-методичних центрів м. Києва; голови районних методоб’єднань практичних психологів та соціальних педагогів ЗНЗ; практичні психологи ЗНЗ м.Києва, співробітники НМЦ ППіСР ІППО КУ імені Бориса Грінченка; наукові співробітники Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України, Інституту проблем виховання НАПН України.

 Головним завданням круглого столу було створення функціональної платформи для обговорення нових викликів сучасності у вирішенні питань, пов’язаних з професійним самовизначенням учнівської молоді, в тому числі і зумовлених актуальними змінами в житті країни, обмін досвідом між науковцями та працівниками психологічної служби. В своїх виступах учасники торкались питань теорії і практики професійної орієнтації учнівської молоді. Виступи учасників були спрямовані, також на вирішення актуальних проблем, які виникають при здійсненні профорієнтаційної роботи у навчальних закладах, серед яких найголовнішими визнані: необхідність вдосконалення методичного забезпечення психолого-педагогічного супроводу учнів; відсутність координації зусиль освітянських, управлінських структур, методичних служб, центрів зайнятості, фахівців психологічних служб у забезпеченні профорієнтаційної роботи в навчальному закладі, недостатня можливість системного викладання курсів, факультативів профорієнтаційного спрямування в навчальних закладах.

Програмка круглого столу 19.05.2016

Організаційно-методичне забезпечення профорієнтаційної роботи в навчальному закладі І.Ткачук

Консультування з вибору професії О. Мельник

Залишити відповідь