Науково – практична конференція психологічної служби у системі освіти м. Києва

9 вересня 2021 року відбулася Науково – практична конференція психологічної служби у системі освіти м. Києва

Захід організовано науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Учасниками конференції стали майже 300 працівників психологічної служби, серед них: практичні психологи та соціальні педагоги ЗДО, ЗЗСО, ЗПТО та ЗПО міста.

З вітальним словом до учасників конференції звернулася Вікторія Олексіївна Мельничук – завідувач сектору соціально-педагогічної роботи відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи Інституту модернізації змісту освіти МОН України. Пані Вікторія привітала усіх освітян із початком нового навчального року та офіційно оголосила про нагородження працівників психологічної служби у системі освіти міста Києва Подякою Міністерства освіти і науки України  (З чим ми ще раз щиро вітаємо колег!)

Ключовий доповідач і модератор конференції – Ольга Василівна Хмелєва-Токарєва, завідувач НМЦ практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка виступила з доповіддю -презентацією «Основні напрямки роботи психологічної служби у системі    освіти м. Києва на 2021-2022 навчальний рік»

«Безпечний простір. Психологічний погляд на створення безпечного і відкритого шкільного середовища» – тема, яку висвітлила Грушецька Юлія Володимирівна, психолог, спеціаліст  Центру  психічного здоров’я при Києво-Могилянській академії.                                                                    

Робота конференції продовжилась майстер-класом «Як реалізувати бажане?» від  Лазун Наталії, психолога, арт-терапевта, ЗМІ-експерта, викладача психології.

Лисенко Олена Андріївна, практичний психолог КЗ ФМР «Центр ПРПП», координатор діяльності працівників психологічної служби Фастівської МТГ провела для працівників психологічної служби презентаційний тренінг «Медіаграмотність як спосіб збереження психічного здоров’я особистості».

Учасники заходу мали можливість зворотнього зв’язку зі спікерами та модератором як засобами відеозв’язку так і за допомогою чату. Окрім того, у підсумковій частині конференції було передбачено блок «Питання-відповіді» у якому завідувач НМЦ практичної психології і соціальної роботи ІПО Університету Грінченка відповідала на важливі та актуальні питання, що стосуються роботи практичного психолога та соціального педагога закладу освіти.

Конференція вдалася наповненою, інформативною та ресурсною.

Дякуємо всім спікерам і учасникам за плідну роботу та бажаємо всім творчої наснаги і професійних звершень!

Залишити відповідь