Cемінар-тренінг «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді»

IMG_088313 грудня 2019 року у Центрі сім’ї Дарницького району відбувся семінар-тренінг «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді». Захід організовано у співпраці з благодійним фондом «Здоров’я жінки і планування сімї» за підтримки Інституту Юнеско з інформаційних технологій в освіті. Тренерами виступили: директор Центру сім’ї Наталія Іванівна Костюк та психолог Центру – Анна Приходько.

Посібник для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах за висновком комісії з основ здоров’я Науково-методичної Ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України. Посібник  відповідає Концепції «Нова українська школа» та Концепції Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021рр., базується на міжнародних рекомендаціях щодо створення комплексних програм зі статевого виховання (ВООЗ, ЮНЕСКО, ЮНЕЙДС), є універсальним інструментом – його можуть використовувати різні фахівці. Тому, група з ентузіазмом працювала над освоєнням програми тренінгу: майбутні тренери виконували вправи і завдання із посібника «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді», створювали презентації на основі набутих зIMG_1010нань.

Завершенням тренінгу стало урочисте вручення сертифікатів. 25 майбутніх тренерів отримали сертифікати, посібник «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» та посібник для проведення інтерактивних занять «Здоровя молоді та його складові» , які можна використовувати  і на уроках «Основи здоров’я».

Фотоальбом

Залишити відповідь