Cемінари-тренінги «Особливості ідентифікації та надання психологічної допомоги дітям, що постраждали від торгівлі людьми»

29 листопада 20102E3170C-89D8-4BB3-B0FE-6519B5EF4AE69 року у Службі у справах дітей та сім’ї КМДА відбулися  семінари-тренінги «Особливості ідентифікації та надання психологічної допомоги дітям, що постраждали від торгівлі людьми» для двох груп працівників психологічної служби у системі освіти міста Києва. Учасниками заходу стали практичні психологи та соціальні педагоги закладів освіти. Тренер – Ребрик Марина Сергіївна, психолог, представниця ГО Фундація « Гармонізоване Суспільство».

На заході було детально розглянуто наступні питання:

– поняття «торгівля людьми»;
– особливості постраждалих від торгівлі людьми, які можуть створювати труднощі в процесі їх реабілітації;
– особливості ідентифікації дітей, які постраждали від торгівлі людьми;
– потреби поколінь у різних психологічних підходах;
– виявлення потреб дітей, що постраждали від торгівлі людьми;
– особливості сімей, в яких є діти, що постраждали від торгівлі людьми;
– побудова роботи психологічної служби закладу освіти щодо запобігання та протидії торгівлі людьми;
– використання ресурсів у реабілітації дітей, що постраждали від торгівлі людьми.

Психолог поділилась цікавими АРТ – терапевтичними методиками, такими як «Мій світ», «Я під дощем», «Мій страх», «Три події, заради яких варто жити».   Також, учасниками  було проведено аналіз двох практичних випадків (кейсів),  ідентифіковано групи, до яких належать розглянуті  випадки, та виявлено індикатори, які свідчать про наявність факту торгівлі людьми. Загалом, захід пройшов плідно та цікаво.

Залишити відповідь