Навчально – методологічний семінар «Стрес – менеджмент у навчальному закладі: теорія, методологія, практика»

10 IMG_20180510_120156травня 2018 року в НВК №30 “ЕКОНАД” відбувся навчально-методологічний семінар для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти «Стрес – менеджмент в навчальному закладі: теорія, методологія, практика» тривалістю у 4 години. Участь у ньому взяли понад 100 працівників психологічної служби та педагогів закладів освіти міста Києва.

Робота семінару проходила за наступним планом:

  1. Теоретичні основі нейрофізіології стресу: моніторинг та система діагностики фізіологічних, психічних, особистісних структур, що набувають змін при стресі – лекція-практикум.
  2. Система психологічного контролю та факторів стресу в навчальному закладі – інтерактивна гра «Знайди стрес, або в яких куточках його шукати».
  3. Майстер-клас «Стрес та його ресурси». Методи корекції і терапії мистецтвом.

Навчальний тренер та лектор заходу: Назаревич Вікторія В’ячеславівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології Рівненського державного гуманітарного університету, тренер навчально-освітніх тренінгів, психолог вищої кваліфікаційної категорії, член правління та інтервізор Західноукраїнської асоціації арт-психологів та арт-терапевтів.

Під час семінару були розкриті важливі та актуальні питання подолання та профілактики психоемоційної напруги в умовах навчального закладу сьогодення. Учасники заходу отримали унікальну можливість здобути комплексне розуміння про психологічний супровід дітей, батьків та педагогів із проявами та ознаками стресу в навчальному середовищі, необхідну теоретичну інформацію та практично орієнтовані технології стрес-менеджменту. Отримані знання, діагностичні та корекційні вміння забезпечать фахівців психологічної служби необхідними навиками мінімалізації негативних впливів на навчальне середовище та якість навчально-виховного процесу, компетенції для надання якісної та своєчасної інформаційної та психологічної допомоги в умовах навчального середовища.

Залишити відповідь