Онлайн – форум для працівників психологічної служби у системі освіти «Методи творчого самовираження особистості як засіб психологічної допомоги»

завантаження23 квітня 2020 року відбувся онлайн – форум для працівників психологічної служби у системі освіти «Методи творчого самовираження особистості як засіб психологічної допомоги».

Захід організовано науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка спільно з командою АРТ-терапевтів «NAZAREVICH – ART» до Всеукраїнського дня психолога. Форум об’єднав практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти всієї України.

В освітніх нормативних документах акцент робиться на необхідності формування свідомої особистості, проголошується пріоритет принципу активності, привертається увага до створення сприятливих умов для розвитку креативних здібностей, творчого ставлення до життя. На часі є розвиток творчого самовираження особистості дитини та впровадження методів творчого самовираження як засобу психологічної допомоги. Ці ідеї і визначили основні завдання онлайн – форуму «Методи творчого самовираження особистості як засіб психологічної допомоги.

art-forum-hazeta7dniv

Зі вступним словом до учасників форуму звернулася Хмелєва – Токарєва Ольга Василівна, завідувачка науково – методичного центру практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка. Ольга Василівна привітала всіх з професійним святом, нагадала про важливі професійні події нинішнього навчального року, про нову нормативно – правову документацію; проговорила про актуальний стан психологічної служби у системі освіти та її здатність реагувати на виклики сьогодення і запити суспільства.

Теоретичну частину теми форуму розкрила Вікторія В’ячеславівна Назаревич – кандидат психологічних наук, доцент кафедри вікової та педагогічної психології РДГУ, тренер освітніх програм, психолог вищої кваліфікаційної категорії, член правління “Західноукраїнської асоціації АРТ-психологів та АРТ-терапевтів”, керівник Рівненського відокремленого осередку ВГО “АРТ-терапевтична асоціація” (лекція «Методологія: творче самовираження і саморегуляція як метод психологічної корекції») .

Практичну  частину форуму складали наступні заходи:

  • Воркшоп «Подолання внутрішнього конфлікту за допомогою воскового планшета» (Єлизавета Матухно – бакалавр психології, магістр мистецтвознавства, АРТ-терапевт, тренер “Західноукраїнської асоціації АРТ-психологів та АРТ-терапевтів”, член Української АРТ-терапевтичної асоціації, модератор навчальних онлайн-програм в «NAZAREVICH – ART»)
  • Майстер-клас «Формування конструктивних форм поведінки з використанням казки у техніці «Помагайко» (Анастасія Панасюк – практичний психолог, консультант з інклюзивного супроводу дітей методами АРТ-терапії, освітній тренер, член Української АРТ-терапевтичної асоціації, модератор дитячого напрямку в «NAZAREVICH – ART»)
  • Майстер-клас «Формування цілей за допомогою МАК «Кишені» (Віктор Панасюк – психолог, коуч, тренер соціально-психологічних програм, директор напрямку «АРТ-коучинг і розвиток креативності» в «NAZAREVICH – ART», член Української АРТ-терапевтичної асоціації)

Форум вдався дуже наповненим, інформативним та ресурсним. Він підняв проблеми самовираження, самореалізації особистості як активної пізнавальної та творчої діяльності у нових умовах освітнього процесу; забезпечив психологів та соціальних педагогів підґрунтям для різних форм самовираження твоpsykholohy-hazeta7dnivрчого “Я”; дав можливість фахівцям окреслити  нові напрямки роботи; сприяв підвищеню кваліфікації та самореалізації працівників психологічної служби в умовах карантину.

Дякуємо всім спікерам і учасникам онлайн-форуму за плідну роботу та бажаємо всім творчої наснаги і професійних звершень!

Залишити відповідь