Навчальний практикум «Використання візуальних проекцій в системі психологічного супроводу у навчально-інклюзивному просторі»

2IMG-57883 січня 2020 року  в Центрі науково-технічної творчості молоді “Сфера” відбувся навчальний практикум для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти м. Києва «Використання візуальних проекцій в системі психологічного супроводу у навчально-інклюзивному просторі». Захід організовано НМЦ практичної психології і соціальної роботи ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка на запит працівників психологічної служби у системі освіти міста Києва. Практикум провела Назаревич Вікторія В’ячеславівна, кандидат психологічних наук, тренер навчально-освітніх тренінгів, психолог вищої кваліфікаційної категорії, член правління та інтервізор Західноукраїнської асоціації арт-психологів та арт-терапевтів.

Робота навчального практикуму відбувалася за таким планом:

  1. Теоретичний екскурс із теми.
  2. Система розуміння дитячих метафор у процесі психічного розвитку.
  3. Застосування методів арт-терапевтичного впливу в інклюзивно-освітньому середовищі для комфортних умов розвитку дитини.
  4. Методологічні особливості використання візуальних проекцій в системі психологічного супроводу у середовищі інклюзивної освіти.
  5. Обговорення результатів навчального практикуму.

За результатами роботи навчального практикуму соціалIMG-5785ьні педагоги та практичні психологи отримали необхідні знання про психологічні методи організації та корекції інклюзивного простору закладу освіти і дієві АРТ-терапевтичні інструменти для роботи. Крім того, кожен із учасників заходу отримав від Вікторії Назаревич терапевтичну іграшку Помагайка  для  подолання психологічних негараздів, оптимізації і гармонізації  психічного стану.

Залишити відповідь