Науково-практична конференція «Шляхи формування фахової компетентності працівників психологічної служби у системі освіти міста Києва»

IMG-ce97f1561ecdb9220e6b683c9db94c81-V12 вересня 2019 року у Центрі науково-технічної творчості молоді «Сфера» відбулася науково-практична конференція  «Шляхи формування фахової компетентності працівників психологічної служби у системі освіти міста Києва» для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти міста Києва. Захід організовано науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Конференція мала на меті показати працівникам психологічної служби у системі освіти можливості їх професійного зростання та удосконалення.

Вітала учасників конференції  Хмелєва – Токарєва Ольга Василівна, завідувач науково – методичного центру практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка. У своїй доповіді Ольга Василівна розповіла про пріоритетні напрямки роботи психологічної служби у системі освіти на 2019-2020 н.р.; про нову нормативно – правову документацію; про важливі професійні події прийдешнього навчального року; про заходи, заплановані НМЦ практичної психології і соціальної роботи для підвищення кваліфікації фахівців психологічної служби системи освіти міста Києва. Крім того, завідувач НМЦ,  як модератор конференції, актуалізувала для присутніх ключові поняття теми та нагадала складові професійної компетентності практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти.

Продовжили конференцію презентації напрацювань районних творчих груп, які  проаналізували можливості формування та  розвитку ключових фахових компетенцій працівників психологічної служби, вказали способи вимірювання їх наявності та сформованості.

З доповіддю «Знання іноземних мов як складова  соціально – професійної компетентності педагогічного працівника» на заході  виступила Труфанова Т.В., вчитель англійської мови, переможець Одеського міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2018» та «Учитель року -2019»  у номінації «Англійська мова».

Про потенціал ІКТ для професійного зростання практичних психологів і соціальних педагогів та збільшення їх професійної ефективності розповів Киричук Валерій Олександрович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології управління  ЦІППО ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Бєлова О.М., соціальний педагог, сертифікований професійний коуч- практик, тренер, президент ВГО «СВІТІ» презентувала учасникам конференції програму «Навчальний тренінг для тренерів з елементами коучингу» як ще одну можливість підвищення професійної майстерності.

Після пленарного засідання робота конференції продовжилась  семінаром  «Періодизація дитячих страхів».  Семінар провела  Березовська Наталія Ігорівна, практичний психолог, АРТ- терапевт.20190912_104715

Конференція завершилась підведенням підсумків та обговоренням найцікавіших моментів.

За відгуками учасників, захід був змістовним, потрібним та своєчасним. Адже означена тема  є незмінно актуальною і для досвідчених, і (особливо!) для молодих спеціалістів, а високий рівень  фахової компетентності працівників психологічної служби у системі освіти є запорукою ефективності їх діяльності.

Фотоальбом

Залишити відповідь